2009-05-30

En lördag kväll

Ja här sitter jag vid min dator tog en liten paus från plugget. Jag och R var hos Krisina en sväng förut grattade henne för hon fyllde 25 år den 26 maj. Så hon hade lite fest sådär, jag har dock väldigt mycket att göra i skolan fram till måndagen så kände vi inte kunde stanna så länge.
På måndag ska allt vara klart. Underbart, jag bara väntar.

Hoppas det blir grillfest hos Teresia på torsdag som hon nämde lite om förut idag. Vore jätte kul :) Känner för en rolig fest då jag har haft min sista lektion i skolan på torsdag nämligen.

Nej dags skriva klart en av mina två inlämning och sedan sängen, för blev jätte trött nu.

Vad har det blivit för er i helgen?

/Helena

2009-05-27

Jag är så glad och lycklig !

Fick Vg på mitt word provet jag gjorde igår i programhanteringen, alltså har jag vg på alla prov vilket förhoppningsvis menar att jag får vg i betyg i kursen, sen har jag ju mvg i föreningskunskap också. Härligt:)

Jag är så glad :) Men snart dags plugga till ett prov på fredag. Gah. Men det ska jag nog kunna få Vg på med, tror ni inte det?. Man kan ju alltid hoppas. Jag är grymt pepp på det i alla fall.

Hade nyss psykologi prov det gick väl inte så där lysnade, kan ju hoppas på godkänt i alla fall, men tycker läraren är lite för hård, det är så mycket man ska kunna. Men nu hoppas vi på det provet med, svarade på alla frågorna så lite poäng borde man skrapa ihop.

Imorgon har jag en bokrecension i religionen. Det är ju ganska lätt prata om en bok man nyss har läst :)
Gör det nog framför läraren ensam i slutet av lektionen, för har krock med psykologin där och viktiga saker i psykologin nu.

På kvällen blir det make up stores klubbkväll med Malin ska bli kul :)
Ska nog köpa kajal penna eller en sån där Cake Eyeliner.
Vilken tror ni är bäst?











Hoppas dem håller bra, så trött på såna som kletar vid ögonen när det gått några timmar.

Dags att plugga igen.

/Helena

2009-05-23

Nu smäller det!

Är campus fest ikväll, det ska bli kul. Olga ska följa med också :)

Jo vad har hänt sen senast då, jo i torsdags träffade jag Anna på stan vi åkte ut till bergvik, köpte glass och kikade på lite saker, och var på Ikea en snabb sväng köpte en present till mamma som fyller år imorgon :)
Det var en riktig trevlig dag.

Tror mitt prov igår gick väldigt bra också :)
Kunde massor när jag väl satt där och såg frågorna. Så skrev 6 1/2 sida svar bara. Mycket. Så godkänt borde jag kunna få :)

Jag beställde lite prover på smink från makeupcosmetics och gillade verkligen foundationen och ögonskuggan, rougen var lite konstig, var svårt få det bra så det kör jag nog en "vanlig" köpa en från maybelline igår.

Så Anna där har du länken, kom på jag inte har din msn, bara säga till kan du ta med några prover när jag beställer :)

Nu ska jag laga mat, för R´s kompis kommer hit Fredrik, ska bli kul. Vi mobbar R mycket :) Hehe. Lite kul ska man ha.

/Helena

2009-05-21

Godmorgon

Sitter här med min vanliga frukost och te koppen.
Ibland är man så lat.

Jag vaknade 9.20 eller något tänkte jag kan lika gärna gå upp och plugga , inte blivit så mycket plugga faktiskt. Som tur är så har jag pluggat flertal gånger förra veckan och veckan innan det.

Idag blir det stan med Anna eller Bergvik, vill helst till Bergvik godaste mjukglassen där, Jag verkligen älskar glass. Vi ska ta en fika. Synd det inte var fint väder kunde man suttit utomhus, men ser ut som gråa moln över Kronoparken nu, iförsig det är ju några km till stan så kanske kan vara och bli bättre väder om nån timme.

Skönt sova ut utan väckarklockan. Dock drömde jag så konstigt så vaknade lite då och då, men nu minns jag inte vad det var om, bara det var konstigt.

Dags ta tag i dagen nu tror jag.


/Helena

2009-05-20

Halens

Surfade in på Halens hemsida och skulle kolla på vårjacka någon lite lättare sådär.
Råkade hamna på skor.

Vad tycker ni om dem här?
Jag blev lite kär så söta.



Dem här är ju riktigt snygga alltså, men skulle jag kunna gå i dem?


Eller dem här kanske? Tror jag gillade dem bäst nu när jag tittade igen
Fast i svart då förstås inte rött inte min färg tyvärr.

Dumma shoppingabstinens.

Vilka gillar ni bäst?
Alla kommer från Halens

/Helena

Så trött så trött

Idag har jag verkligen varit trött. Inte sovit ut på flera dagar nu imorgon är ju röd dag som tur är, så då ska jag sova och sova tills jag vaknar av mig själv.
Efter det blir det plugga eller möta Anna för en fika eller tvärtom det gör inget det heller.

Idag har jag varit i skolan och sedan på öppningen av en ny Vila butik på Bergviks köpcenter.
Kom hem med 2 cardigans jag vill säga koftor typ men det säger man ju inte längre. Och en blå t-shirt jätte skönt material. Cardiganen kostade bara 99kr styck istället för 199kr så passa på köpa två då när jag bara använder det typ. Och hade presentkort på 100 kr . Så fick allt för 149 kr ett bra kap tyckte jag. För engångskull köpte jag sånt jag använder mycket och behövde.

Efter det åkte jag hem i alla fall åt lunch gick till bibblan på univ och pluggade med Olga, stötte på massa folk jag kände som vanligt. Bara killar också, är det bevis på jag har mest killkompisar? Kanske kankse inte va? :)

Nu håller jag på och tvättar, så ska väl springa iväg snart igen.

Vad har ni haft för er idag?

/Helena

2009-05-19

Alla NP är klara

NP= Nationella prov.

Jag är klar men alla nationella prov i svenska b ska klara kursen den här gången är så himla peppad på det. Ska man ha stor bokstav när man skriver "svenska" ? Jag är ganska sämst på stava.

Idag var det ju den muntliga delen på svenskan, så nervös jag avskyr prata inför folk ställa sig längst fram i klassrummet, som tur var fick jag bara göra det med två elever till, läraren och en lärarkandidat. Gick mycket bättre än vad jag trodde. Så godkänt hoppas jag man kan få i alla fall.

Sen efter svenskan var det snabb lunch 30 min ungefär jag åt snabbt en baguette med kycklingröra så gott. Sen data lektion vi knackade lite html koder, var intressant och lärorikt vissa kunde jag redan och vissa lärde jag mig om inte annat, efter det var det dags för ett till muntligt i religionen hinduismen, fick göra det ensamt med läraren och det gick bra sa hon och det kändes bra för mig :)
Kanske kan få bort det skräcken innan universitetet hoppas jag. Det värsta stora delen i alla fall.

Sen hem det har aldrig varit så underbart komma hem, ska snart iväg till dyra Konsum och handla lite gott till ikväll, jag och R ska ha en myskväll underbart.

Är tre serier på direkt efter varandra som vi båda följer,
Först ut 20.00 Navy cis
Efter det blir det 21.00 House
Och sist men inte minst 22.00 Hell´s kitchen
Efter dem sova dags.

En härlig avslappnade kväll framför mig behövs verkligen efter den här pluggning man har haft senaste tiden. Men ska faktiskt försöka läsa lite till provet på fredag.

Vad ska ni göra idag?

/ Helena

2009-05-18

Whoho

Idag fick jag reda på mitt betyg i elevrådet som det ingår en kurs i föreningskunskap. Jag kommer få Mvg jag är så glad, min lärare tyckte jag var väldigt engagerad jag kan ju tycka jag borde varit bättre på min närvaro, men blir ju lite mycket frånvaro i procent när en lektion är ganska lång och man är borta nån gång under terminen. Men engegerad är jag verkligen. Så det blev att fira med ett linne billigt från h&m idag. Med en pappergojja på. bara 49.50 kostade det, ett kap.

















Måste ju säga det h&m divided avdeling är kläderna ibland väldigt små i storleken.
En gång köpte jag en vårjacka i storlek 40 och samtidigt ett vitt vanligt linne i storlek 34. Så lite konstiga storlekar , därför jag alltid provar h&ms kläder nu förtiden.

Jag vill ha en bra ny vår jacka som har huva som är bra ha när det regnar så mycket som det gjorde idag. Min hår krullar upp sig så då, fick värsta 80 tals frillan med lockar ni vet ? Som en av tjejerna i gamla serien Charlies angels, den gick ju på repris för flera år sedan, gillade den faktist fast den är ganska gammal :)

Nej dags för sängen, har nationellt prov imorgon igen muntligt denna gången. Hoppas det går bra. Sov bara sex timmar inatt och 1 1/2 timme förut för var tvungen få lite sömnn.

Sov så gott kära vänner

/Helena

2009-05-15

Jobbig dag framför mig

Jag sitter försöker äta min vanliga frukost, havregrynsgröt med äppelmos och mjölk, kokt ägg och te grönt te. Försöker vara lite nyttig.

Jag ska iväg till univ biblioteket direkt jag ätit klart. Och skriva klart min religions inlämning på två timmar. Försöka äta en hyffsad bra lunch och dra mig till skolan 12.30 då min nationella prov i svenska b börjar, är uppsatsen idag och har på oss till 17.30. Så måste försöka hinna handla någon banan och nåt äpple så jag inte komma bli hungrig(vilket jag kommer bli vilket fall jag är ett matvrak)

Jag är så nervös, håll gärna tummarna för det här kommer gå vägen. Jag vill bli klar med alla mina kärnämnen nu.

Nej dags fortsätta ska fixa till mig lite innan med.

Hoppas ni får en bättre dag än jag.

/ Helena

2009-05-10

Vart är empantin Sverige?

Hur kan man inte låta någon åka på sin egen mammas begravning ? Läste det på aftonbladet tryck här om ni vill se vad jag pratar om.

Jämförelsen var ju det sämsta jag varit med om citat: – Man drar ju gränsen någonstans, skattebetalarna betalar för dem som är aktivt arbetssökande. Om man då gör något annat så är vi inte beredda att betala det. Åker man och besiktigar bilen eller till sin svärmor på ålderdomshemmet så är man inte aktivt arbetssökande, säger han.

Säger alltså Lars-Erik Mellilä, som är expert på arbetslöshetsförsäkring på Arbetsförmedlingen

Begravning kan inte jämföras med besiktar bilen eller hälsar på svärmor. Vart är vägen på väg om man jämför sådana saker? Han kan ju inte riktigt vara torr bakom öronen men den jämförelsen.
Hon kunde faktiskt hinna söka några jobb samma dag innan begravningen eller efter. Man måste ju låta folk kunna sörja sin egen mamma en dag. Tycker så synd om henne.

Om nån startar en namninsamling för det här jag är så med på skriva på.
Det är ett hårt nytt tufft Sverige på väg. Hoppas vi byter regering nästa år.
Visst Mona Sahlin är kanske inte det bästa ledaren, men så mycket bättre än vad vi har nu.
Och hon kommer ju inte styra landet själv direkt.

Var tvungen få ut mig det, blev riktigt upprörd över det.

Blev inget bergvik igår för Elins mamma blev sjuk så hon skulle ordna medicin och så till henne. Men idag ska jag och R åka ska bli härligt. Har börjat regna ute också, trist. Vore härligt med lite mer vårväder.

Vad ska ni göra idag?

Lämna gärna era synpunkter på det jag skrev längre upp.

/Helena

2009-05-09

Härlig lördag framför en

Man kan ju alltid hoppas på det.

Blev en del städat igår, skönt ha lite rent omkring sig.

Jag och Elin hade tänkt jogga idag, men sköt upp det lite för jag är inte riktigt frisk än och vill helst inte bli sjukare nu när man äntligen är på bättringsvägen. Vi ska åka till bergvik kolla lite jag ska köpa en sjal tänkte jag och kanske lite underkläder på lindex. Har börjat älska deras underkläder, bra kvalité och hyfsat bra pris. Ska handla lite mat på maxi också sånt som alltid behövs.

Sen hem och laga mat. Kinagryta och auberginer som Elin är bra på att göra :)

Sista månaden av skolan nu kommer bli hård. Riktigt hård. Så imorgon tänkte jag köra igång med båda mina arbeten. Kommer jag halvägs på dem båda imorgon är det riktigt bra. Vill inte stressa ihjäl mig sista veckorna som jag gjorde förra våren.

Dags äta min frukost och sen ta en dusch innan jag kilar iväg till bussen.

Ha en trevlig dag.

Förresten vad tycker ni borde jag skaffa en matblogg?
Blir mer och mer sugen på det.

/Helena

2009-05-08

på tal om det

Igår var väldigt mycket folk från andra studentstäder här i stan. Kan vara för Karlstad blev utsett till årets studentstad. Men i alla fall så hör jag folk prata bakom mig, tror dem var från Uppsala eller Linköping såg mycket blandningar av t-shirtar. Så säger en av killarna : var det inte här hajk spelades in ?

Är det vad vi är kända för? Omy, hajk. Hellre något roligt som vi har Färjestad, mycket bättre än hajk spelades väl in här. Och Stefan Holm är härifrån. Det är bra saker inte hajk. Förlåt David jag vet du älskar hajk.

Jag är sjuk än, verkar inte vilja gå över riktigt, men okej då lite på bättringsvägen är jag.
Var i alla fall för sjuk för göra provet, men var tvungen åka till skolan ändå för jag hade blomman som föreläsaren Parisima Nilsson skulle få som tack, hon pratade om eget företagande. Riktigt spännande, jag försökte hänga med så gott jag kunde när jag var sjuk och lite borta i huvudet. Men en riktig härlig människa.
Hon är även Ambassadör, och har ett eget företag med fotokakel, riktigt snyggt. :)
Kolla in hennes hemsida genom att klicka här.

Väldigt snyggt kakel måste jag säga, synd man inte kan göra om det hemma. Skulle gärna vilja ha lite delfiner i badrummet. Skulle vara super snyggt :)

Dags att städa nu, usch vad trist. Passade på att tvätta en timme när grannarna slutade lite tidigare i tvättstugan, så var hela ledigt så hann tvätta 7 maskiner. Riktigt bra det. Så nu har man lite rena kläder till helgen.

Vårsstädning nu kanske?













Dags köra igång, Per och Elin kommer senare och fikar och Elin ska få sin present :)

/Leaah

2009-05-07

Huvudvärk

Har en dånade huvudvärk är nog för jag druckit ganska dåligt med vatten idag.
Snart kan man lägga sig i alla fall, lite svårt när det är ljust ute.
Imorgon är det föreläsning i skolan, ska bli kul :)


Nu är det dags sova.

Ska nog berätta mer om min vecka när jag mår lite bättre.

/Helena

2009-05-04

Bortglömd?

Ibland kan man inte hjälpa man känner sig bortglömd.
Senaste tiden har jag känt mig så ensam, och tom.
Jag är annars en väldigt glad och social person. Men nu känns bara allt så tomt.

Elin har varit här det var skönt ha nån prata ut med vad som hänt sista dagarna, hur man känner och vad som kan hända. Härligt ha en bra vän. Vi drack te och pratade :) Härligt.

På onsdag fyller hon 20 år :) Vet vad jag ska ge henne i present med.

Nu är Alexander här så han och R spelar tv spel. Alltid något spel yes.

Jag pluggar, försöker i alla fall och lyssnar på Håkan Hellström på spotify.
Jag hatar att jag älskar dig och älskar dig så mycket att jag hatar mej.
Bra låt.

Nej jag hungrar ihjäl bara ätit frukost och lite nudlar förut.

Update: Jag har ätit en hel barn pizza., otroligt, jag orkar aldrig en hel pizza annars.
Nu ska man försöka sova, om det någon gång kan vara tyst här hemma när man ska sova typ som på kvällar och nätter....


/Helena

Förkyld

Typiskt man blir förkyld när det är varmt och skönt ute.
Har fått lock för ena örat med, jobbigt värre svårt höra ordentligt.

Idag var det jätte varmt på bussen till stan, och försenad ännu mer än vanligt. Hann som tur var till skolan i tid.

Så trött på vara sjuk (gnäll och åter gnäll)


/Helena

2009-05-03

Trött

Blir så trött på det här...
Dags sova, försöka läsa lite innan.

Hur var eran helg?
Tell me

/ Helena

Helgen redan över

Ni minns det där inlägget jag hade ett tag sedan om dataänka? annars kan ni trycka här så kan ni läsa det.

Jag delar min pojkvän/sambo med wow, hur kunde jag vara så korkad låta eller ja låta och låta börja spela igen. Jag är en korkad tjej. Ångrar mig så fruktansvärt. Hemmafrun is back.

Igår var det grillkväll, det var jag och R, R´s kompis Fredrik och Lina och Johan våra kära grannar och deras kompis Carina. Det var riktigt trevligt och kul, blev lite väl lullig av två glas vin. Men är man liten tål man ingenting. Gick hem runt tio i 12 var så trött, hörde R kom hem halv ett nåt. Och kom inte la sig fören klockan tre på natten. Jag blir tokig på han. Gissa vad han gjorde hela natten? Blir så trött...

Hade jätte ont i halsen och förkyld, sen kunde jag inte somna om på en timme heller. Härligt liv. ja det var ironi. Bli aldrig sambo om du inte vill få dina sovanor förstörda.

Idag åkte jag ner till stan träffade Per vi kollade på underkläder(läs jag), och köpte lite på apotketet. Tog en fika med, det var gott. Kul träffa Per :)

Sen kom jag hem mådde ännu värre, så fick lägga mig vila en timme, och sen lagade vi mat sen blev jag piggare. Så nu har jag faktist börjat plugga till ett prov jag har på tisdag. Har nämligen tre prov till veckan. Ush ush.

Nu ska jag dricka löste som inte kostar 5 kr extra som dem har på royal, kasst. Japps.

Lyssnar på gamla jumper låtar, nostalgi är härligt ibland.

/Helena

2009-05-02

Nu är valborg över

På valborg gick man såg brasan vid Kronoparkskyrkan och mötte sin moder och min lillebror. Vi tittade på brasan en sväng och sedan gick vi till affären och hem igen.

Senare på kvällen hämtade Karin mig och vi åkte till Peter alias hemköpskillen men vi kom inte in pga portelefonen fungerar tydligen inte efter 21.00 för så många leker med dem. Så jag sms:de han och inge svar så då passade vi på åka till Donken innan vi skulle hämta Karins kompis Linnea på järnvägstationen. Sen hämtade vi Linnea och åkte till Peter igen och jag ringde denna gången och vi kom in och hade en trevlig kväll.

Igår så hade vi filmkväll med tacos, det var gott men orkade inte så mycket. Såg Bride wars med
Kate Hudson och Anne Hathaway den var helt okej, men kändes som dem roliga scenare hade visats i reklamen redan. Men bra film för övrigt. Efter det blev det Terminator 3 den var okej, tyckte 2:an var bättre och definitivt var ettan bäst. Får se hur bra 4:an är .

Nu blir det äta klart frukost och sen iväg gå en promenix och ta en glass med Anders vid Univ.

/Helena