2009-07-31

Äntligen helg!

Eller vad säger man. Jag sitter pluggar i soffan med datorn i knät och tv:n på med topdesign som går på 3:an just nu. Har fått ganska mycket gjort idag. Som tur är . Klar med en sak till snart. Så skönt men blir mer plugg ikväll, och imorgon.

Imorgon får man hoppas det blir fint väder så man kan gå ut och plocka bär.
Ska även hinna med fika med Johan, och plugga och åka och handla fullt upp, yepp.

Vi har fått en visning på en lägnhet i Örebro nu, nummer 4 så man kan ju hoppas det är stor chans då, en till går ut idag den vill jag helst ha lite större så där är som en två och en halva. Underbart kunna gömma datorerna lite. Så hoppas man kan gå på båda visningarna samma dag då, så åker jag dit och tittar och tar lite kort och kollar upp området lite sådär.

Nu är jag hungrig, ska försöka äta igen, ätit tre gånger idag redan är man marvrak är man visst :)

2009-07-28

Kollage på G


Här är våra två katter. Emo och Saga :)






Här är ett kollage på mig och min Sambo/Pojkvän när vi var i Stockholm :) Använde googles egna bildprogram Picasa. Riktigt bra :)
Posted by Picasa

2009-07-27

Kärlek är för dom

Min nya favorit låt av Joakim Thåström.
Kärlek är för dom.

Örebro!

Örebro i lördags var jätte kul och mysigt.
Kom fram vid kvart i elva och mötte Margareta mammas faster och så gick vi hem till henne och John och fick lunch sedan gick vi till stan där mötte jag Maria och Marco :)

Jag nästan tvingade Maria in i provhytten på Change så hon fick sig en ny snygg Bh för bara 75 kr :) Jag köpte också en för 75 kr fast en annan färg/modell.
Sprang lite på stan, jag köpte även jätte gott te hos en som märkte jag var värmläning och trodde Marco var finsk :P Fast han är tysk. hehe. Tydligen har man
mer dialekt utanför Karlstad. ;)



Köpte Jeanslegging, ska lägga upp en bild någon dag. Dock upptäckte jag att det var hål i dem ljusgråa, så fick åka till stan kolla om jag kunde få nya på vårat vero moda, Dock hade dem inte det tyvärr. Men jag fick pengarna tillbaka som tur var. Vilket tjejen sa jag inte borde få egentligen eftersom lapparna var borta. Men jag reklamerade dem ju och det har tre år på sig att göra enligt lag, så då kan ju inte lapparna spela någon roll. Jag ville ju inte byta dem för att byta utan för jag köpte ett par som var trasiga.

Nu har man pengarna i alla fall så ska man kolla om man kan hitta dem på nätet.

Nelly kanske har dem om man har tur :)

Idag har jag varit i skolan gjort prov, och sedan gått med Karin på stan och råkade handla lite, men bara nyttiga saker, som strumpor och lite mat för jag var hungrig :)

Nu ska jag slänga ihop lite middag och sedan plugga lite :)

Fick även mitt paket från asos idag :D Jag blev jätte nöjd

















Dem saker köpte jag :) På bilden med väskan var det bara väskan jag köpte och dem andra topparna, köpte även pyjamasbyxor men det är inte lika kul visa upp ;) Älskar verkligen min nya väska :)

2009-07-23

Ont i halsen?

Läste precis Linneas blogg och nu fick jag också precis ont i halsen, tur man redan sitter med en te kopp, köpte nytt te idag som luktar som Ahlgrens bilar var riktigt gott med.Det hette Kvitten och var i Kvitten som tydligen var en växt, man lär sig något nytt varje dag va?


Så ser den tydligen ut? Visst liknar den citron lite sådär?.

Ska egentligen plugga men har faktiskt gjort lite idag, så ska försöka få något plugg ryck innan jag lägger mig. Får gå upp tidigt imorgon och plugga gissar jag.

På lördag blir det Örebro med mamma vi ska hälsa på släkt, och jag ska även träffa Maria och gå på stan en sväng, ska försöka hinna med universitetet med så jag får se hur det ser ut. Trodde det var öppet hus där då, men tydligen var det bara guide turer, men man kanske kan gå in kika lite ändå :)
Sen en shopping runda på stan, ska köpa jeanslegging tänkte jag, det är ju så skönt att ha.Det är ett bra påfund :)

Nej dags sätta på lite musik och försöka plugga.

2009-07-20

En bra dag!

Idag är en bra dag.

Är nästan klar med min första kurs, har prov på onsdag och sitter pillar på en sista inlämning nu. Har nyss eller ja nyligen ätit lunch med Johan blev efterätt också chokladglass så gott :)

Snart ska jag iväg till min moder och lämna busskort och få en liten promenix, kom precis på jag har missat tvättid så jag får gå och byta på vägen.

Fick även stopp i toan förut,så jag fick springa in till Johan och låna toan... Tur man har bra grannar.

Nu ser det ut som det blir en flytt till Örebro redan i höst, R kom in på juridik linjen där på universitetet , Han har ju redan en ekonomi examen, men nu är det ju så inte så lätt få jobb nu direkt. Så han får ju sysselsättning ett tag i alla fall.

Nu ska jag göra mig i ordning för promenixa iväg till min kära moder.

Hoppas ni får en fin dag :)

2009-07-17

Orkar inte mer

Tänker tyvärr på Markoolios låt när jag skrev det där nyss. Ni vet den låten kanske?

Inte den jag syftar på nu dock.
Nu syftar jag mest på mitt liv, och löften som aldrig hålls. Och att man inte orkar så mycket mer av det. Just nu känner jag verkligen bara för lämna det och gå vidare...

Ska skriva det sista i min inlämning nu så man kan börja plugga till provet imorgon.

Så trött på det här!

2009-07-14

plugg och åter plugg

Jag pluggar som vanligt.
Lite trött idag, imorgon har man en fullbokad dag, läkaren , farmor och träffa en kompis på stan. Blir mycket, men en händelserik dag i alla fall.

Börjar redan bli klar med den här kursen, lite synd gillade den, tur jag har turism och resor efteråt.

Nej nu ska jag plugga lite till, för imorgon lär jag inte hinna något direkt på dagen eftersom jag har fullt upp, så blir väl på kvällen igen.

2009-07-13

Det blev av

Japps Maria och jag åkte och gick på bio, det blev Brüno som Maria ville se, men jag har förbrett mig det hemskaste men då var det inte inte lika farligt, men den var inte min typ av film alls, inte samma humor som jag har.

Men det var kul att träffa Maria så det var värt det ;)
Vi gick sedan till gamla biljard 9:An vet inte vad det heter nu, och frågade om vi kunde få alkoholfria drinkar, ja visst sa hon tjejen men det är ju lite tråkigt och lät allmänt bitter. Vad är det för attityd att ha egentligen? Alla får väl välja vad dem själv vill dricka. Right?

Igår satt jag som vanligt i sista minuten och pluggade.
Men den här veckan är det inte så jätte mycket. Så kan ha tid plugga till provet jag ska ha :)

Dags börja plugga då :)

2009-07-11

Trött på allt

Jag idag är en sån där riktigt dålig dag.

Jag har knappt gjort ett skit idag, mer än det gamla vanliga,diskat och lagat mat då såklart. Funderar på bara åka hemifrån ett tag,inte direkt som någon kommer sakna mig eftersom han har spelat hela dagen och kommer göra det ikväll med. Men inte så god lust dra ut i regnet alltså.

Bio kanske , det låter lockande . Erik lät sugen med så hoppas, vill egentligen inte ut i regnet, men vore kul komma hemifrån lite . Slippa sitta ensam här hemma och må kasst.

Så hoppas någon vill gå med mig, inte så roligt gå på bio ensam direkt.
Behöver plugga egentligen, men är inte alls på humör för det.

Ibland känner man bara man vill ta sitt pick och pack och försvinna ett tag.
Livet är inte alltid lätt...

Iskallt här hemma med, regnet gör det skit kallt.
Fryser och mår illa.
Det vänder väl förhoppningsvis.

Nu verkar Erik inte lika sugen längre. hehe, vi har inte samma bio smak riktigt eller så hade jag redan sett dem han ville se.
Maria verkar mer sugen nu. Hoppas.
Jag ser vad som helt förutom Bruno, ingen film för mig, inte alls min humor.

Håller tummarna för Maria vill nu :)
Vore kul ses, vi ses inte så ofta direkt.

Dags göra mig i ordning lite nu, verkar som det bli vi som går ut på bio :)

Äntligen helg eller något

Veckan har gått i rasande fart. Känns som det nyss var helg och nu är det helg igen.

Igår var underbara Sofia här vi åt tacos och sedan kollade vi på Batman Dark knight, Bale gör ju verkligen till rösten en hel del lite irriterande men filmen var bra i alla fall har ju sett den tidigare.

Nu sitter jag och ska plugga snart klar med alla uppgifter utom en som jag skulle ta resa på av resebyrån här i stan, men dem kunde inte svara på mina frågor och gav mig mail till en person som kanske kunde göra det men hade semester så nu väntar jag på svar av min lärare som kan berätta vad jag ska göra istället.
Samtidigt som jag gör det sista av dem uppgifterna jag kan göra.

Idag öser regnet ner med, har regnar över en vecka nu. Kanske skönt iför sig när jag behöver vara inne vid en dator och plugga. Men blir lite kallt inne.

Nu ska jag nog göra frukost och fortsätta plugga, kanske se en film med, vore kul :)

2009-07-10

Mera regn

Idag skulle jag vilja klaga på hur det är att vara sambo. Men jag orkar inte göra det, för kommer säkert ändra mig när han är snäll eller nåt. Jag har precis diskat för hundrafemtio gången den här veckan och är inte på så bra humör alls.

Ska försöka tänka postvit. Vid 4 ska jag till mamma och äta middag, mums hon håller på gör köttgryta, Så gott med sån där riktig mat man är uppvuxen med, inte så ofta jag lagar köttgrytor direkt.

Ska försöka plugga klart en sida innan jag går i alla fall.

Ikväll blir det tacos och film, ska bli mysigt :)
Måste komma ihåg att handla också. På dyra konsum. Det verkar vara uppehåll för regnet nu så hoppas det håller isig sen när jag ska gå till mamma. Ska posta en sak med.

/Helena

2009-07-09

Regn

Nu regnar det för fullt, eller jag har inte kollat ut den senaste halvtimmen men det har gjort det i alla fall. Mycket bättre än den där jobbiga värmen som var ett tag. lite lättare sitta inne och plugga, när det är svalt .

Idag ska jag till Kattis och fika, och sedan till kiosken hämta ut post som var för stora för delas ut i postfacket i dörren. Hoppas regnet har slutat tills dess. Inte för det är långt till vare sig Kattis eller kiosken men ändå.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen. Och sedan skriva klart ett arbete så jag kan börja med nästa när jag kommer hem sedan.

Nu regnar det igen.



Hoppas ni inte blir alltför blöta idag.

2009-07-05

Söndag förmiddag.

Blev Ankans uteservering igår, Riktig god mat, och man fick mycket på tallriken. :) Stort plus.

Precis efter vi hade ätit klart så började det att regna, tur vi slapp det när vi åt i alla fall, för då var det så där mysigt lite somrigt väder.
Fick sitta i en busskur vänta på bussen,det kom världens kur medan vi satt där men lugnade ner sig när bussen kom så vi blev inte så farligt blöta ändå.

Idag blir det skriva klart uppgifterna är nästan klar sjukt skönt.

Sen städa hela lägenheten bäst passa på det regnet öser ned, inge kul städa när det är så varmt ute. Sen vid tre blir det tvätta också. Ska köra igång med allt direkt sambon orkar gå upp ur sängen.

Vad ska ni göra idag?

2009-07-04

Ut på stan ikväll

Jag och R ska till stan äta på en uteservering ikväll :) Ska bli himla mysigt.

Har varit ute på stan idag och Bergvik, köpt katterna en vattenfontän så dem alltid har fräscht rinnande vatten, Saga gillar bara dricka det rinnande och lite jobbigt sätta på vattenkranen i badrummet varje gång hon är törstig. Saga gillade den verkligen, men Emo var lite skeptisk, men vattnet rann ner i en skål så där tror jag hon vågar dricka tillslut. När hon var liten skulle hon bara dricka vatten ur glas så allt går att ändra ;)

Sitter skriver på min sista inlämning på ena kapitlet idag, ska göra sista kapitlet imorgon. Har hamnat lite efter i min tidsplanering nu för min bok har inte kommit än, så fått låna en gammal upplaga från biblioteket så alla kapitel stämde inte riktigt. Men nu är boken äntligen skickad från bokus så den borde komma på måndag eller tisdag. Förhoppningsvis . Aldrig beställa där ifrån igen. Tog en vecka för dem att ens skicka boken. Var lite väl lång tid.

Kanske ska slänga upp lite bilder från Stockholm.

Jag och Robin på Friday´s uteservering vid kungsträdgården.

En till bild därifrån, ser oss båda lite mer där. :)

Min goda efterätt på Jensen´s. Innan det åt jag mjukglass häften choklad och hälften vanilj i gamla stan så underbart god :) Men den glömde jag ta kort på.


Lägger upp mer bilder någon dag.

Hoppas ni får en trevlig kväll :)

2009-07-01

Så nu har man klippt sig

Jag blev jätte nöjd, tog en bit av håret och klippte upp lite och en liten snelugg jag kan ha framme när jag har uppsatt så det inte blir så tomt i ansiktet.

Men direkt jag kom utanför frissan och skulle gå mot bussen hem, då började det regna härligt värre eller inte fick vänta 5 min som tur var det inte ösregn, men det regnade ändå en del så blött hår blev det, inte så farligt men ändå, för mitt hår när det blir blött det krullar ihop sig lockar sig åt alla håll och kanter. Inte särskilt fint med andra ord. Men idag blev det inte så farligt lockigt.

Imorgon ska jag till stan låna hem en bok, för orkade inte gå på stan kolla efter min bok när det regnade tappade liksom suget då. Tur var det för när jag kom hem hade bokus mailat och sagt boken var skickad och skulle komma om max tre dagar. Så åker ner lånar boken från bibblan tills den kommer. Så jag kan göra alla inlämningar ordentligt.

Snart ska jag faktiskt lägga mig är helt slut efter idag.
Ska bara släppa in katterna.

Jag klarade det!

Mitt geografi prov ni kanske minns jag hade i torsdags?
Jag klarade det jätte bra, jag var lite osäker på om jag skulle klara det överhuvudtaget. Så jag blev jätte glad :) var någon ynklig poäng från vg lite surt, men ändå då vet jag att verkligen klarade det provet väldigt bra.

Idag ska jag till frissan, ska nog klippa av någon cm och lite snelugg, kul göra lite annorlunda förändring. Kanske lite uppklippt med, får se vad vi vågar. Ska göra en förändring i alla fall. Ska bli skönt.

Sen ska jag nog ta en sväng på stan, köpa glass på det nya glasstället inne i stan. Och kolla efter en bok till min kurs, bokus är verkligen sega på att skicka den.

Ska försöka få med mig min mamma och lillebror men dem verkade inte så sugna efter vi var på stan igår några timmar. Men vi missade några affärer då, så tyckte vi kunde ta igen det idag, R jobbar ju tyvärr så han kan inte följa med. Men någon måste ju vilja gå på stan och äta glass med mig någon en timme bara ?

Verkar inte vara 30 grader idag som tur är, var för varmt där ett tag. Hoppas det blåser lite på sig, det är luftstilla inne så vi har fläkten på högsta.

Idag fick jag mina prover och ögonskugga jag beställde på makeupcosmetics och ögonskuggan var underbart fin, ska prova foundation också, gillar deras smink. Bara jag har svårt veta vilken färg jag ska ha på foundationen. Så nu fick jag två olika provet på det, har provat en tidigare så vi får se vilken jag tycker är bäst så jag kan beställa ett helt paket sen.Vill ha det stora paketet med massa olika saker i. Riktigt bra pris.

Nej dags äta frukost så jag inte hungrar ihjäl hos frissan.

Hoppas ni får en bra dag i värmen, eller regnet som jag har sett är lite överallt i Sverige idag.