2009-11-30

Ullared!

Imorgon bär det iväg för mig och Sofia till Ullared!

Har världens julklappslista med mig :D Ska bli grymt kul imorgon :)

Hoppas ni får lika kul som jag får i Ullared :)

Måndagsmys!

Inte fredagsmys som alla andra har utan måndagsmys istället. Ska över till Sofia om ca en timme och har lite måndagshäng och kolla på Ullared serien ni alla vet säkert om. Vi ska dricka te och planera vad vi ska handla imorgon. Ska bli skit kul imorgon:D Längar verkligen, nyss hittade jag ett kurvert med pengar som jag hade glömt bort, la dem säkert där i när vi flyttade så dem inte skulle försvinna. Ibland har man tur :D

Snart dags ta en kopp te och leta efter en räkning som har försvunnit, jag minns jag la den på ett bra ställe men tydligen var inte stället så bra ändå.

Helgen kanske ni vill veta om också?

Fredagen var vi bara hemma tog det lugnt åkte till Ö&B och handladel lite. Lördagen var mycket roligare, först åkte jag till Michaela och pratade och fick lunch. Jag åkte hem och städade R tyckte jag hade stökat ner massor vilket jag kankse hade gjort med. Efter vi hade städat kom Maria och Marco vi åkte handlade lite matvaror och kom hem till oss och lagade tacogratäng och hade chokladpudding till efterätt och spelade nåt filmspel quiz som var skit kul.
Var en jätte trevlig kväll :)

På lördagen tog vi en sväng på stan och mötte Maria, Marco och Ellen dem andra minns jag inte namnet på. tog en runda på julmarknaden i gamla stan och kollade lite på kläder. Sen blev det hem lagade mat och kollade på en film tror det hette upp . Den var helt okej men jag har nog försite fantasi för tänka mig in i den ordentligt.

Nu är jag "hemma" i Karlstad igen och kom hit för några timmar sedan. Sitter och ser framemot imorgon.

2009-11-28

Örebro

Kom hit i torsdags förmiddag, kom hem till lägenheten och myste med kissarna, R var i skolan för förläsningsgrejs. Så jag passade på gå och handla på Willys vilket är ca 1.5 km kanske lite inte så långt egentligen, men när jag började närma mig halvägs kom det motvind och hållde i sig fram till willys inte lätt motvind heller. Men handla och gick hem igen och var helt slut. Jag har ingen kondis min kondis är lika med noll. Och tänk det med kassar att bära hem med också inte lätt. Men kom hem i alla fall.

Är orolig för Emo hon har börjat bli så smal, hon var smal innan men nu syns det verkligen i ansiktet. Försökte locka henne med favorit mat, makrill, kyckling men inget har dugit. Vi tror hon är deprimerad nu, hon har ju alltid fått vara ute men sen vi flyttade har hon varit inne, vi är fär fega för låtar henne gå ut här, rädd hon inte hittar tillbaka osv. Så vi har varit med några gångar nu och igår fick hon vara ensam ute tre gånger, fast vi har någorlunda koll på henne. Och igår kväll hörde jag henne äta så det verkar som det har funkat lite. Så nu är hon ute igen så ska snart gå ut kolla vad hon gör.

Då är det bara Sagas tur snart då. Men hon är vildare hon så henne får det nog ta lite mer tid för.

Sitter och äter frukost ska åka till Michaela sen och hälsa på :) Tänkte passa på gå in på bikbok när jag är i stan kolla om dem har jeans till mig.Har två par nu som är för små. Så bra köpa ett par till och ansiktskräm ska jag ha, glömde min i Karlstad.

Min kära sambo ligger och sover än, blir lite lätt irriterad på han, jag är inte i Örebro varje dag, men sova bort tiden kan han göra, kunde man nästan stannat kvar i Karlstad. Funderar på göra det nästa helg blir dyrt åka fram och tillbaka hela tiden, sen om jag inte har så mycket här att göra kan jag väl lika gärna stanna i Karlstad.

Dags för sminket på och gå ut hitta Emo och sen dra mig iväg till stan.

2009-11-25

Jag är så GLAD!

Jag är så glad!
Mitt slutbetyg ligger i skolan och bara väntar på mig!

Jag är klar! Jag är så glad att jag nästan hoppar omkring här hemma! Detta ska firas stort!
Huu jag ska gå kvar tills en kurs är slut så jag kan få pengar. Och sen tar jag bara mitt pick och pack och flyttar till Örebro.

Jag kan knappt fatta det jag är äntligen klar efter två års slit. Så underbart!

Ska till skolan hämta det, sen ska jag till Farmor och Farfar som ska bjuda på mat och sen ska jag vara där tills klockan 6 och då ska jag åka hem vänta på Mamma och Adam som ska komma hem med förhoppningsvis godis och smink till mig ;)

Tror aldrig jag varit så här lycklig innan! Okej med kärlek så kanske man har det. Men inte med skolan!

Nej nu ska jag göra lite mellanmål och diska , sen blir det buss till skolan och vara glad :)

2009-11-24

Bilder

Det blev lite bilder i helgen, inte många men några .
Jag och Emo. Emo verkar nosa eller försöka pussa på mig , inte ville hon kolla in i kameran inte.Här gick det allt kolla in kameren. Ser ni så smal hon har blivit?

2009-11-23

Ullared på kanal 5!

Jag ska snart se på Ullared, vad tycker ni om serien? Hit eller diss?
Jag vill se mest för få en blick över hur det ser ut. få en uppfattning om priserna. Ska ju dit om en vecka imorgon.

Jag gjort mitt sista prov för terminen nu skönt om det gick bra, tror inte det men samtidigt jag svarade på nästan allt så hoppas.
Men jag är redan så rastlös. Universitetet börjar inte fören i slutet av Januari. Jag går kvar i en kurs nu på komvux tills den 18 tror jag är sista dagen december alltså, men brukar alltid bli en vecka tidigare. Men inga prov eller nåt, vad ska jag syssla med.
Ska söka en kurs på komvux i Örebro och kolla om jag kan läsa upp mitt engelska a betyg kan vara bra att öva upp engelskan lite. Så kan jag få pengar i fem veckor också vore icke fel.

2009-11-22

Snart slut

Snart slut på prov och grejer i skolan. Har mitt sista prov imorgon.
Kommer inte gå bra, har koncentrerat mig på att bli klar alla andra ämnen.
Men går det inte bra får jag göra om det, har ju ett ämne till den 18 december nu så om jag måste göra om det så går det nog bättre andra gången när jag inte har fler saker att stressa till.

Helgen var nice. Per följde med till Örebro det var jätte kul, jag hoppas han vill komma fler gånger.

Fredagen så stressade jag gick upp tidigt åkte till skolan, gjorde ett prov. Köpte lite lunch att äta på bussen, satt i skolan hade inget göra i en hel timme. Trodde provet skulle ta lite längre tid.

Sen gick jag in till bussationen mötte Per och vi påbörjade resan till Örebro. På kvällen mötte vi Maria och Marco och åt på pizza hut. Gott men inte värt pengarna, står det att en single pizza ska räcka till en person ska det göra det också. Det var som en barnpizza, blev inte mätt. Så dit går jag inte igen om det inte är buffé.
Vi åkte till willys handlade lite, godis och gott åkte ner också i korgen. Sen hem till oss och såg på Terminator 4. I like it. :)

På lördagen åkte vi in till stan mötte David och Fredrik som skulle på ölmässa som var i Örebro. Efter det åt vi på Pizzaplanet som hade buffé av både tacos och panpizza. Så där åt vi oss riktigt mätta.

Åkte hem utan att jag shoppade något alls, bakade bullar och grejer när vi kom hem. Gott :) Per gjorde chokladmuffins. Sen såg vi på film minns inte vad den heter, men den var okej inte mer.

Och idag åkte vi hem till Karlstad och jag har inte gjort nåt vettigt mer än pluggat idag och bakat kladdkaka.

Ska snart in i dushen och sen sova. För imorgon är det förbaskade provet som inte kommer gå bra.

Sen på onsdag ska jag hämta ut mitt slutbetyg och skicka in det till studera och så är min ansökan komplett :)
Torsdag Örebro igen.

2009-11-19

Stressen börjar visa sig

Jag har ju som sagt inte gjort mycket mer på sista tiden än pluggat för få betygen klara i tid för kompletteringen till universitetet jag har sökt nu i vår.
Så vad händer jo man börjar få ont i magen och känner sig helt trött, slut och okoncentrerad. Har verkligen försökt plugga idag, gick till och med till biblioteket, men var svårt plugga även där vilket är ovanligt. I början av veckan hade jag huvudvärk tre dagar i rad.

Nej vet ni vad, dags jag börjar stoppa näsan i boken igen. Så jag kommer ihåg någonting på provet imorgon.

Imorgon åker jag och Per hem till mig i Örebro. Ska bli underbart träffa mina katter och Robin igen. Varit tomt utan dem i två veckor nu.

2009-11-18

Happy and happy

Jag är så glad fick VG i filosofi kursen. Är överlycklig, det var inget jag kämpande för att få utan jag nöjde mig med godkänt. Det är ju huvudsaken tycker jag.

Har varit iväg pluggat idag med Per, fick min inlämning klar så nu är det bara pluggaa inför två prov, ett på fredag och ett på måndag.

Lite stressad men samtidigt tror jag att jag kommer klara det här, bara jag lägger ner mig ordentligt.

Blir så irriterad, folk pratar om miljön idag, hur illa det är och så. Men ändå åker folk bil ensamma, börja samåka om ni verkligen bryr er om miljön.

Dags fortsätta skriva nu.

2009-11-17

Då var det bestämt!

Jag och Sofia ska åka till Ullared den 1 december! Då ska det bli julklapsshandling för fullt. Och kanske nåt smått och gott hem som man behöver det vet man aldrig.
Ska bli super kul, Kameran följer med och en stor väska man kan proppa ner alla sina fynd i.

Idag är jag uppe tidigt, försov mig inte som jag gjorde igår. Har redan ätit frukost, ska nog äta mer för tror inte jag blev mätt. Och sen åka till skolan.

Har mycket att göra idag. Ska göra klart min hemsida idag, och hinna gå på två lektioner. Får smita in på rasten och kanske avvara en stund på en lektion. Ska ju ha redovisningen ikväll så bäst bli klar, inte mycket kvar som tur är. Men skönt göra klart det så fort som möjligt.

Dags äta lite fil med flingor tror jag, frukost nummer två.

Wish me good luck today!

2009-11-16

Huvudvärk

Min lillebror har varit sjuk i helgen, jag var ju sjuk för två veckor sedan, så hoppas man inte blir sjuk igen nu, Fast har haft huvudvärk tre dagar i rad. Har klunkat i mig vatten ifall det är det felet.

Nu krånglade den där feta stilen igen, blir tokig. Men i alla fall, vatten ska jag dricka så hoppas huvudvärken försvinner idag med.

Ska försöka laga lunch snart med, har bara ätit soppa idag som min bror gjorde. Men vad ska man äta då. Ingen lust laga mat faktiskt, men är man hungrig är man. Känns som jag är på väg bli sjuk igen, lite ont i ryggen och så. Skit har verkligen inte tid att vara det. Betygen ska vara klara nästa vecka efter det kan jag bli sjuk.

Vad har ni för er idag då? :)

Makeover


Har man tråkigt eller bara inte orkar ta tag i saker man ska göra kan man göra makeover. Det är kul, det går även ladda upp bilder själv och göra det på en själv eller sina vänner.
Klicka här så kommer ni till sidan.

2009-11-15

Vad var det jag sa i går

Just det ja det blir aldrig som man tänkt sig så var det jag sa ja.

Nej dagen idag blev inte heller som jag planerade igår.

Men dock har jag fått lite plugg gjort så de är ju bra. Ska köra igång ordentligt sen. Ska försöka om inte annat.
Har skrivit lite på min källdiskussion i alla fall, och det är ju ett plus. Ska svara på dem där frågorna jag skrev häromdagen, blev några gjorde igår kväll så det var bra.

Idag kom bror och hans familj hit, vi åt tacos och banankaka jag hade bakat det var uppskattat. Evelina (mitt brors barn) och jag lekte och hon fick glass och kaka av mig. Hehe hon verkar gilla sin faster det är bra :) Hon växer så det knakar också. Tiden bara rinner iväg.

Nej nu ska ja lägga mig i badet och ha hårinpackning och ansiktsmask och slappna av lite innan man pluggar resten av kvällen.

2009-11-14

Det blir aldrig som man har tänkt sig

Jag vaknade tidigt i morse, och tänkte jag kan ju somna om någon timme. Vilket jag även gjorde, sov ända till kvart i elva, sen var det gå upp göra frukost , sen gick vi handla och efter det var det bara gå till mormor och fira henne som fyller år.

Så det har inte blivit något plugg idag, tyvärr. Snön låg inte heller kvar så otur idag, inte igår...

Men ikväll ska jag göra lite har jag bestämt, svara på lite instuderingsfrågor till ett prov jag har.

Jag beställde lite smink häromdagen på everydayminerals hemsida, dollarn var så låg, en dollar var 6.5 kr. Så passade på då ;) Fick foundation och två ögonskuggor plus frakt för 203 kr. Inte så värst farligt va deras saker håller ju ett bra dag, drygt som sjutton. Nu får man hoppas det inte åker fast i tullen bara. För då lägger dem på 25% moms. Det vill jag inte.
Det skickades samma dag som jag beställde, så lär komma till veckan :) Flygpost från USA kan ju inte ta mer än en vecka, eller vad tror ni?

Ikväll så blir det myskväll med godis, plugg tyvärr ,men något bra går säkert på tv om man har tur.

Imorgon ska jag möta Per igen och vi ska plugga hela dagen, skönt ska försöka baka något att ta med =)

2009-11-13

Helg i Karlstad

Den här helgen blev jag hemma (har ju två hem nu ), så jag kan gå till biblioteket imorgon och på Söndag och få plugg gjort. Glömmer alltid bort plugga när jag åker hem(till älsk i Örebro). Blir mer mys och sånt då man inte har under veckorna. Då glöms det lätt bort.

Så imorgon ska jag gå upp halv 10 äta frukost och kila iväg till biblioteket, håller på och snöar nu så lär bli lite mys gå iväg imorgon. Förhoppningsvis kommer snön ligga kvar för det är minus grader.

Ni kanske minns jag klagade över skopunkten över skor som gick i sönder. Jag fick helt nya för två veckor sedan(eller var det tre) nåt av det i alla fall. Gissa om inte dem gick sönder också så var iväg idag och fick nya (igen) tog lite mer rejäla skor nu tyvärr men såna med tunn sula på skopunkten pajjar ju alltid(verkar det som). Dem blir ju bra inviga imorgon när det är snö ute, så kankse hade det någon mening med det. Synd bara för dem jag valde sist var gryymt snygga. Men ingen kvalité.

Folk måste ju tror jag inte gör annat än köper nya skor hela tiden, som tur är dem gratis ;)

Bästa är dock med skopunkten, det går så lätt och snabbt att reklamera dem inget tjat utan dem ser vad som är sönder och man får välja nya. Skönt det!
Nu ska dem hålla. Kan inte få pengarna tillbaka heller om ni undrar för det var tredje paret i deras erbjudande. Så tyvärr inte. Men få nya skor några gånger om året är väl inte helt fel om man ser på det på ett annat sätt ;).

Idag har jag träffat Per och vi pluggade lite och åt lunch tillsammans, pizza var riktigt gott :).
Sen kom jag hem och jag, mamma och lillebror åkte till Maxi där jag bytte skorna först, och handlade lite mat. Och köpte pyjamas sätt som består av short och linne, för 39 spänn bara på maxi, som hittat, var barn storlekar men tog den största och den såg nästan lite stor ut men hellre det än för liten. Ibland har man tur. Sen köpte jag mest mat, lite godis och sånt, inget kul skriva här kankse ;)-

Imorgon blir det baka lite, och plugga. Sen fira mormor som fyller år. Sen plugga lite till eller slappa.

Nej dags sova nu ifall man ska gå upp tidigt imorgon.

2009-11-10

Ibland orkar man inte

Ibland orkar man inte med saker. Jag vill förklara så man kan förstå roten till mitt problem med självförtroende och självkänslan och varför det inte blivit bättre. Men om ingen vill lyssna varför ska man då prata för...

Imorgon prov. Torsdag prov.
Trött och trött på det här. Ibland undrar jag vad jag ska ha ut av livet egentligen...

Jag blev klar

Med alla inlämningar på distanskurser igår, så skönt!
Har bara två slutprov kvar och sen är 200 p klara:D gött.

Min företagsekonomilärare bad mig ringa han idag efter 13.00 för jag mailade och ville veta vad jag ska läsa på till provet jag hade bokat på torsdag som jag nog nu får skjuta upp tyvärr. Men isåfall skjuter jag nog upp det till fredagen eller på måndag. Helst fredag.

Så ringde jag för ungefär 5 min sen och så satt han åt lunch så han skulle ringa upp senare, wtf varför bad han mig ringa efter 13.00 om han har lunch då :O. Nu får vi hoppas han blev försenad med lunchen, ja skämdes lite som ringde störde men sa han efter ett så sa han ju det.

Nu sitter jag småäter lite mellanmål, ska väl göra ordentlig lunch senare eller middag innan jag åker iväg till kvällskursen. Ska försöka plugga med, har prov imorgon.

Köpte en ny mössa idag också lite impuls men ändå inte har tänkt köpa en ny länge nu för min är för tunn och idag hittade jag en bra på Åhlens jag bara gick in på för kika tills bussen kom. Men skönt nu har man det ordnat :) Slipper jag frysa.

Nu sitter man väntar på läraren ska ringa, lite nervöst för han har lite brytning av något och täckningen brukar inte vara så bra när han ringer han har bara ringt en gång förut men ändå och då blir det ju ännu svårare att förstå man han säger...
Kommer bli mycket Va, vad sa du i det här telefonsamtalet kan jag tänka mig.

Nej nu ska jag plugga filosofi jag har prov på imorgon.

2009-11-09

Me and me

"Lånade" denna lista av Sofia :)

1. Hur gammal är du om fem år? 26 år
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? hmm ingen nyss vaknat och ingen hemma, men igår var det Robin, mamma och lillebror
3. Hur lång är du?170 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? G.I. Joe: The Rise of Cobra
5. Vem ringde du senast? Robin
6. Vem ringde dig senast? Mamma
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "jo det känns bättre. har dock fortfarande ont i armen och känner mig trött. Sött att du hör av dig :) Är du bättre från förkylningen? Kram
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, men ringa går ibland snabbare
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? Igår kväll
11. Vilken ögonfärg har du? Blåa
12. När vaknade du i dag? Först vid halv 7 och sen vid 09.20.
13. Vilken är din favoritjulsång? Har ingen sådan tror jag
14. Vilken är din favoritplats? Sängen sova
15. Vilken plats föredrar du minst? I luften gillar inte vara för högt upp.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ingen aning faktist
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Spöken
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Min lillebror
19. Hur stor är din säng?Den hos mamma 1.05 bred och den i Örebro 1.40 bred.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med
22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra
23. Hur många landskap har du bott i? Värmland och nu Närke
24. Vilka städer har du bott i? Karlstad och Örebro
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Yees väldigt
27. Vilken är din favoritglass? Chokladglass Gb
28. Vilken är din favoritefterrätt? Chokladpudding och grädde
29. Tycker du om kinamat Ja det är supergott
30. Tycker du om kaffe? Njaa ibland går det ner
31. Vad dricker du till frukost? En stor kopp te
32. Sover du på någon särskild sida? Den närmast dörren.
33. Kan du spela poker? Nej
34. Tycker du om att mysa/kela?Ja vem gör inte det
35. Är du en beroendemänniska? nja beror väl på hur man ser det.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja en Robin från min gamla klass i högstadiet.
37. Vill du ha barn? Japp men inte än på länge.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet med sandstrand
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder
42. Äger du dyrbara smycken? Nja sådär en del som man fått i present
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? vänner, Ncis, Lipstick jungle.
44. Kan du rulla med tungan? Japp
45. Vem är den roligaste människan du känner? oj svå fråga kan inte svara på den. Krister i Eskilstuna tror jag :)
46. Sover du med gosedjur? Nä. Brukar däremot ha min katt i sängen
47. Vad har du för ringsignal?Nån som följde med mobilen
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? mamma har väl sparat små söta klänningar
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En stimoral förpackning (tuggumi)
50. Flirtar du mycket? nix, upptagen sedan över tre år tillbaka
51. Kan du byta olja på bilen? nej
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej (svårt när man inte har körkort)
53. Vilken var den senaste boken du läste? Min förlorade oskuld som jag glömde på bussen
54. Läser du någon dagstidning? NWT
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nix
56. Dansar du i bilen?Nej svårt
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Minns jag inte
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Matlistan vi skulle handla efter
59. När var du i kyrkan senast? Två veckor sedan tror jag
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Stefan och Carola
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Hm två nätter skolresa i 6:an.

The weekend

Så nu är man tillbaka i Karlstad igen, försov mig i morse kan jag förstå eftersom jag har varit sjuk några dagar nu då behöver man sömn.Heller hur?

Ja iallafall kom till Örebro ganska sent i fredags runt 7 på kvällen var jag hemma och Maria och Marco skulle komma klockan 8. Vi lagade lasagne att bjuda på och kladdkaka med glasyr till efterätt. Tyvärr hade jag inte så mycket smaksinne för jag 1. var (är) fökyld 2. hade bränt halva tungan på varm choklad dagen innan. Men den verkade som dem tyckte det var gott så det var ju tur det :)

Vi åt och tölade (pratade) mycket och det var jätte trevligt.
Maria och jag kollade lite i tapetboken. Vi ska få omtapeserat i hela lägenheten ska bli kul.

På lördagen hade jag tänkt att jag och Robin skulle gå till Maxi få en lite promenad sådär, men han ville ta bussen så inte jag som var lat den gången. Handlade en dushdraperistång på Biltema som ligger där ute och jag var helt övertygad om det var för lång och klagade och oroade mig över det. När vi kom hem utbrast jag istället men den var för kort, (haha den gick ju att dra ut). Så det funkade ju ändå .

Vi myste och hade det trevligt och kom överns om taper i två rummen resten bestämmde vi igår. Var lite svårt för hade tre böcker att välja i mellan. Okej det var jätte svårt. Vi var ju tvunga komma överns med, hehe och det var inte det lättaste. Nu kom vi tillslut överns hyfsat hehe .

Ska försöka äta lunch snart och dra iväg till bibblan och studera lite resten av dagen nu. Beta av saker.

2009-11-06

Psykologi prov

Har jag idag klockan ett. Jag har ju varit sjuk som ni alla vet, så har inte haft så mycket ork att plugga tyvärr :/

Men ska nog försöka göra det ändå, lika bra få det överstökat. Kanske kan klara det man vet ju aldrig.

Åker ganska sent till Örebro idag 10 i 5, så vet inte riktigt vad jag ska göra tills bussen går, känns dumt åka hem i mellan rädd man fastnar. Får väl låsa in saker man ska ha med sig och gå i affärer eller något så länge.

Förkylningen känns bättre, men nu småhostar jag lite istället.

Bäst packa ner det sista.

Vi hörs när jag är framme i Örebro!

2009-11-05

Råd till tonårsföräldrar alltså föräldrar till tonåringar

Jag menar inte tonåringar som blir föräldrar utan föräldrar som har tonåringar.

Jag måste bra ge lite råd, eftersom jag själv har en lillebror som har blivit en "jobbig" tonåring.
Och jag minns så väl hur det var att vara en tonåring, dock hade jag det lite svårare än min kärar lillebror med ångest och depressioner och sånt där. Men vissa råd kan man allt ge ändå efter man läst psykologi.

Tonåren är ett tid då man ska hitta sig själv, slå sig fri från sina föräldrar. Och det ligger inte i naturen att när man är tonåring att man vill prata med föräldrar flera gånger i veckan.

Ringer man eller tjatar för mycket på en så blir det lätt så att man tycker och upplever föräldern som jobbigt, vilket som man ändå gör när man är tonåring men låt era tonåringar då sin frihet, ring inte eller tjata för mycket. Säg var som behövs sägas och inte upprepa flera gånger, dock kan jag förstå att ibland behöver saker upprepas. Men tonåringar är på väg bli vuxna och hur många vuxna uppskattar att deras föräldrar ringer hela tiden och frågar massa saker.

Dem är inte små barn längre och en del föräldrar har lite svårt släppa taget och ser tonåringar som ett litet barn än , vilket dem inte är..

Men nu ska jag sluta ge mer råd och ägna mig åt oboyen jag har i köket.

Imorgon drar jag hem, ska bli underbart! Middag på kvällen med Maria och Marco och lite god kladdkaka till efterätt :)

Dunder seg

Jag behöver dunderhonung ni vet som Bamse har.

Efter alla huskurer igår, kan jag säga det känns lite bättre idag. Men förut var vi iväg handlade och blev jätte åksjuk på bussen hem, så känner mig inte särskilt pigg nu, fick lägga mig sova en stund men nu har jag kunnat äta som tur är. Fast känner mig kass nu igen, så blir nog te igen och soffan.

2009-11-04

Förkyld

Dammit, jag började känna av förkylningen igår lite smått.
Inatt var det värst och idag ännu värre. Jag har inte tid att vara sjuk nu. Massor att göra.

Ska iväg göra prov snart. Får se hur det går.

Sen lovade jag hälsa på svärmor, så det ska jag nog ta en liten tur till efter provet.
Och sedan hem plugga till nästa prov man har på fredag.


Sitter och googlar huskurer för förkylning.

Ingen som har en bra en?

Nej gud vad klockan går, nu bäst att göra sig i ordning.

2009-11-01

En fullspäckad helg

Fredag gick jag upp tidigt och åkte hem till Örebro. Åkte hem till lägenheten myste med kissarna och lämnade grejer. Åkte in till stan för möta Robin och vi käkade kina buffé Gud så gott det var.

Maria tipsade om oss KinaMuren som restaurangen heter, den var riktigt bra.

Senare åkte vi hem, jag började städa lite, pluggade och sen kollade vi på film och åt tacos. Lite myskväll så där.

Lördag: Gick upp vid 9 är så inställd på gå upp tidigt så det var jätte enkelt gå upp när klockan ringde, gjorde frukost och gick en promenad till Ica, handlade lite och sen hem igen.

Pluggade sen åkte jag Maria och Sari till Mariberg köpcentrum (fast dem bytt till Maribergs galleria nu ) åt en jätte god lunch kyckling sallad mums.Sen shoppade lite. Jag bytte mina skor jag var så sur på. Fick ett par nya utan nåt krångel alls. Fick ett par skitsnygga par, fick välja själv upp till en viss summa eftersom dem hade ingått i köp tre betala för två.
Så dem hade egentligen kostat 400 men gratis är gott.
Vi sprang omkring i affärer ett bra tag, Maria och ja kom på en bra grej, köpte två cardigans på cubus tillsammans så blev det ju en var. för dem hade erbjudande ta två för 299. Så då sparade vi 50 kr var . Passade oss bra som är lite snålshpoppare så där ;)

Efter det kom jag hem doalde och sådär, Robin och jag åkte till Kyrkogården gick till min morfar och tände ett ljus. Den var riktigt stor kyrkogården så tog lite tid innan vi hittade.
När vi hade varit där gick vi till Maria som bodde en tio min därifrån och kollade på skräckfilm jag var beredd hela tiden på nåt skulle hända, men kom inte så mycket tyvärr. Men nästan tur det så jag slapp bli rädd:P

Lördagen hade jag fullt upp.

Idag har vi tvättat och lite sånt där. Jag åkte hem till KD igen. Och är nu hemma här hos mamma och är jätte trött, så blir en tidigt kväll för mig idag. För imorgon blir det gå upp tidigt igen.