2009-12-28

Julen är över

Jaa nu är julen över, fick många paket och mycket mat.
Det blev tre julbord på julafton. Plus massa paket, mamma hade riktigt skämt bort oss.
Vi fick morgonrockar,traktörpanna en OBH nordica såna är svin dyra, böcker, ljus, en digital fotoram, och ska få massa pengar till den stora rean i januari. Grymt mycket saker fick vi i alla fall. Och alla var saker som man har användning för stor plus för det.
Ibland är det kul bli bortskämd ;).

Idag ska vi resa hem till Örebro med alla klappar och mina saker jag haft hos mamma när jag bott här. Så bilen lär bli full med saker och sen ska vi få plats med och två katter. Katterna kommer nog bli sura för dem trivs så bra här.

Har så tråkigt nu, så funderar på ta en dush och sen sätta på tv och hoppas det går något bra där, sen packa det sista och laga middag innan man åker. Ska städa rummet med som vi hade nu när vi bott här nästan en vecka.


2009-12-24

Merry christmas everyone!

Hoppas ni får en underbar jul!
Underbart att det äntligen är snö på julafton! Inte ofta det har varit det på senaste åren.

Har varit iväg till kyrkan på Gudstjänst. Det hör julen till tycker jag.
Fick till och med mig R, helt otroligt han är inte så vidare religös eller kyrklig av sig.

Var mysigt barnen gjorde i ordning julkrubban. Och så sjöng dets jullåtar.

Nu sitter vi väntar mest på att R´s mamma ska hämta oss, så ska vi åka till Grums och fira jul hos hans mormor . Sen åker vi förbi hans farfar och sen hem till min mamma och ska fira resten av kvällen här.


2009-12-23

Dan före doppardan

Sitter här hemma hos min mamma och lillebror. Ska snart ta mig en lussebulle. Fick baka nya igår för hade nästan ätit upp alla mamma bakade sist när jag bodde här. Men så gott ju :)

Vi åkte tåg med katterna till Karlstad. Det gick bra, Emo surade lite men kollade ut på det andra tåget så då blev det tyst på henne, Saga var lugn som en filbunke (Robins ord).
Så kom fram igår morse, vi har inte hunnit gjort så mycket, satte upp granen idag ska pynta den lite.

Imorgon blir det Grums hälsa på Robins mormor och fira jul där över dagen senare blir det åka till min mamma och fira jul, juldagen ska vi till farmor. Mycket flängande på jul. Tur det bara är en gång om året.

2009-12-21

Snart julafton då

Varit skönt vart hemma några dagar, dock är jag lite rastlös för har ju inget göra på dagarna riktigt men än så länge har det flutit på ska försöka njuta för när skolan börjar så lär det inte bli så mycket ledig tid.

I lördags kom mammas kusin hit med sin vovve Gustav en liten tax, katterna blev inte så glada men det gick an ändå han är ju så lugn och låter dem vara så.
Vi gjorde lite knäck, jag gjorde lussebullar och pepparkakor.

Senare på kvällen kom Maria och Marco hit, jag fick paket! Två muggar med lock och så var det en glad figur på den ena och en sur på andra, hehe bra så folk kan se vilket humör man är på morgonen. hehe.

Vi spelade spel det var skoj :D Gick jätte kasst för mig men i slutet tog jag alla man fick dubbel poäng för och vann!! Hehe älskar det spelet, :)

Snart julafton tiden går så fruktansvärt snabbt. Men skönt för då kanske skolan drar igång snart så man har lite sysselsättning.

2009-12-18

Så nu är man ett år äldre då.

Så igår blev man 22 år. Tiden går fort för fort nästan.

Hade en toppen födelsedag. Började med få paket av mamma och Adam sen åt jag många lussebullar och så åkte mamma och jag tog en sväng på stan. Blev bjuden på fika och fick mig en jacka och två toppar, Bikbok skulle stänga så hade flyttrea. Jag tänkte kan gå in kolla lite, så såg jag en sån där hängrej och såg skylt "jackor 149:-" jag gick kollade lite trodde inte jag skulle hitta någon men en fanns kvar i grått och i min storlek jag provade och den satt perfekt på så den blev det och två toppar för 49 kr styck billigt! Sen bjöd mor min mig på fika med, så köpte vi hem lite god mat och tårtlängd och åkte hem och fikade.

Sen åkte jag till stan satte mig på en buss till Örebro kommer hem och får hemlagad mat, som bestod av potatosgratäng, entrecote och coleslaw. Riktigt smarrigt :)

Fick en epilator av R i julklapp, har tjatad om en sån en evighet att jag skulle köpa men aldrig lyckas bestämma vilken och så. Så nu slapp jag det beslutet jätte bra :)
Provade den igår och gjorde väl lite ont, men inte så farligt som jag trodde.

Just nu åkte min kära till Askersund där han ska på jobbintervjuv nu håller vi alla tummarna för honom!

Jag ska snart äta lite frukost ta och julstäda lite, sen blir det tvätt och ska iväg handla lite och hämta ut ett paket en parfym jag har beställt på nätet.

2009-12-15

Formateringen är inte bra

Förstår inte varför det ser så konstigt ut i förra inlägget, när jag ska redigera det ser det ut som det ska göra men inte sen på bloggen. Skuuumt.

Gick upp 10 i 6 idag, kunde inte sova och ingen idé försöka somna om för skulle upp halv 7 så hade jag somnat om hade jag nog inte varit vaken nu.

Ska strax dra iväg till sista lektionen i skolan för terminen! Skönt yepp.

Efter det möta Marie åka till Maxi och handla lite, jag och brosan ska ha lite kalas imorgon han fyllde förra veckan och jag fyller på torsdag så ska vi göra tacopaj.

Tiden går så fort på morgonen, börjar känna mig stressad fast jag gick upp 40 min tidigare än vad jag skulle. Sminkad och klar var jag 10 över 7. men dags hitta passande kläder och så.

2009-12-14

Jag svarar

Hittade lite frågor på en blogg . Lägger upp länk direkt jag kollat upp vad den hette nu igen.

Lovar du att vara ärlig? Självklart!

Du heter? Helena Levin Gustavsson

Smeknamn? Leah, gumman, älskling

Beroende av? Te.

Vad tror folk om dig? Det undrar jag också-

Vad får du oftast komplimanger för? Ögonen,

Hur imponerar man på dig? ge mig choklad(noblesse) och är trevliga

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Marie som önskar mig en trevlig helg

Sprit, cider, vin eller öl? Bubbel gott, cider(dricker inte mycket)

Hur svarar du i mobilen? Ja det är Helena, eller ja hallå.

Antal timmar sömn inatt? hm 12 försov mig lite.

Brukar du komma i tid? Hmm njasådär. Bättrat mig enormt senaste åren dock

När mår du bra? När det går bra i skolan, och man får slappna av med goda vänner och god mat.

Vad tycker du om fötter? Bra att ha när man ska gå någonstans.

Rakar du benen? Jaadå det händer, men vill ha en epilator.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Runt 10 tiden annars kommer jag inte upp till skolan på morgonen.

Är du blyg? Ja när det är mycket folk jag inte känner så bra.

Har du spytt offentligt? Neej det tror jag inte

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? gud, vet inte riktigt.

Är du bortskämd? Nej det kan man inte säga. Inte med prylar, men kanske med uppmärksamhet

Vad längtar du tillbaks till? Kommer inte på nåt specifikt.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Yes :)

Hur gammal är du?21 år (22 på tor)

Tycker du om någon just nu? Jag tycker om flera stycken, mina vänner, min familj och älsklingen♥

Vilken tid gick du upp idag? 10.40

Har du sovit i din egna säng inatt? Nej.

Är det okej att gråta? Absolut, jag gråter till nästan vad som helst.

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa radhus eller nåt liknade i Örebro, bjuda min älskling på en resa och spara massor!

Har du piercing? Ja tre styck, tunga, näsa och läpp.

Vill du gifta dig? Ja! Helst innan jag fyller 30!

Vill du ha barn: Ja! Helst innan jag fyller 30!

Är du bra på att laga mat? Japp det är jag minsann.

Är du flygrädd? Nja sådär.

Vilken är din favoritglass? Magnum och Daim strut.

Tycker du om sushi? Inte provat, men känns inte som nåt ja skulle gilla.

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Oj ingen alls tror jag. men måste jag välja morgon. Trött både och men vaknar oftast tidigt på morgonen när man är utvilad.

Vilken ögonfärg har du? olika nyanser av blått, ibland lite gråa med.

2009-12-07

Rainy monday

Idag vaknade man upp till regnet, lika underbart som alltid (eller inte). Försov mig självklart inte van gå upp nu när man varit ledig två veckor. Mötte Marie på bussen till stan vid 12 tiden, vi drog till stan jag fixade bankärenden och bytte bh på change. Den jag köpte igår skavde massa så bytte till en annan så nu sitter det som det ska.
Vi köpte lika klockor på ur och pen, mamma gav mig pengar och sa köp en klocka du vill ha i födelsedagspresent så då gjorde jag det. Jag fyller år nämligen om en vecka på torsdag kommer bli kul!

Sen drog vi vidare till Bergvik för Marie behövde mat hemma, så jag lärde henne och handla lite hehe, nej då inte lärde så utan mer hängde med ifall hon behövde bärhjälp och så. Dock handlade hon inte så mycket så det behövdes inte men kul att träffas.

Drog hemåt efter det och satte mig här hemma slappade nån timme tills Marie kom över och vi spela Wii det var kul, min bror har en sån där matta man hoppar på. Så det höll vi på med en stund. Sen skulle Marie iväg på innebandy så jag lagade köttbullar och makaroner. Gott.

Tog inga bilder idag tyvärr. Vet ni börjar nästan bli vana vid det nu ;)


Bilder från helgen

Har laddat över bilderna från kameran nu så här kommer några.




Första bilden: Marie i bussen till stan
Andra bilden : Min adventsljustake har äntligen skaffat en, eller jag fick den faktist av min mamma.
Tredje bilden: Saga som gömmer sig i kartonen men julpynt
Fjärde bilden: Emo som blir klappad av Marie och undrar vad Saga gör i kartongen
Femte bilden: Marie på bussen tillbaka till Karlstad

2009-12-06

Både hemskt och bra helg

Början på helgen, i fredags var inte så kul jag hade ju tänkt stanna kvar i Karlstad och hade många planer vad jag skulle hitta på. Pratar med R i torsdagskväll han är ute och letar efter Saga som inte har velat gått in. Jag ber han skicka ett sms när han hittar henne så lägger jag mig. Trodde såklart han skulle hitta henne. På fredagsmorgonen kollar jag på mobilen förväntar mig se ett sms, men det finns inget. Skriver till han och frågar. Hon har inte kommit tillbaka än. Får panik går upp bokar bussbiljett och tar nästa buss till Örebro. R hade tenta på morgonen så han kunde inte leta då. Kommer dit vi möts på stan åker hem och börjar leta överallt. Går runt överallt och tittar och ropar kollar i trappuppgångar men ingen kisse kommer. Går in en stund och värmer mig. Bestämmer med Marie hon ska komma, Robin går ut och letar igen och då hittar han henne på parkeringen brevid vårat hus. Väldigt skumt för där hade vi letat många gånger jag hade gått ut ropat runt om huset flera gånger.Men nu är hon hemma och allt är bra.

Marie kom och vi hade myskväll, laga mat och kollade på film. På lördagen åkte vi till Gustavsviks äventyrsbad. Var skit kul :)Marie var modig och vågade åka dem läskiga sakerna, vågade inte jag känns som jag är blind utan glasögon. Och vågade inte åka med dem heller. Det var en toppen dag!
Jätte kul att Marie kom :)

2009-12-03

Onsdags häng med Marie

Igår mötte jag upp Marie som är en ny bekantskap som jag lärde känna på studentkvällen som var i kyrkan förra veckan. Eftersom det inte var någon studentkväll den här veckan och jag kunde inte kommit ändå eftersom vi var i Ullared den dagen så bestämde vi oss för ses på en fika igår.

Vi möttes i universitetet och fikade på Semla kafét och tog kladdaka mums :) Sen följde Marie med mig till vårdcentralen där jag blev vaccinerad mot svininfluensan. Sen tog vi en tripp till stan, Marie köpte julklappar och jag lite till mig själv. Åt även kinabuffé så gott :) Sen tog vi en fika på waynes. Mocka kaffen var iinte god. Den brukar vara god, men hon visste nog inte hur man gjorde den ordentligt. Men var mysigt hänga med Marie , vi har redan skaffat oss planer i helgen. Imorgon utgång.
Lördag blir det lussebakning.

Härligt ha planer :) Eftersom jag stannar i Karlstad i helgen.

Ullared



Ja nu har man varit där, där folk handlar och går på varandra, går in i varandra, slåss nästan mellan varorna och kör på varandra med kundvagnar.
Mest använda frasen där inne var, oj och ursäkta.

Dem flesta dock sa aldrig ursäkta om dem körde in i en det är bara jag och Sofia som är väluppfostrade och artiga som gör det. Självklart ska jag inte dra alla i samma kam men större delen sa inget.

Vi shoppade och det var kul, fick hem en hel del julklappar och hudvårdsaker till en själv som var mycket billigare än i ica maxi här hemma.
Sparade mycket pengar på det. Outletbutikerna runt om var mest skit tyvärr.

Det var en mycket trevlig dag och en del fynd följde med en hem men kvittot var väl det enda tråkiga:P Bussresan var ganska trist med, och varje gång vi hade rast så stod folk utanför ingången till bussen och rökte!! Herre gud.
Det värsta är ju folk blev sena till bussen och för på raststället så krånglade kaffemaskinen det är väl bara skita i det kaffet och gå till bussen då. Samma som när vi skulle åka från Ullared var folk sena och när dem kom skrattade dem och sa nej vänta vi ska nog gå tillbaka igen. Inte okej. Säger chaffören halv 5 då ska alla vara där då så man kan åka kvart i. Vi alla som satt i bussen ville ju faktist åka hem. Nu blev det vi åkte 5 i istället det är inte okej.

Men annars var det en kul sak, var ingen kö när vi kom :)
Ska dit igen har jag bestämt i vår någon gång :)