2010-01-28

Skulle vara en fullspäckad dag

Just nu håller vi på och tvättar, tvätt för ca 2 veckor och lite mer. Ni kan ju tänka er hur mycket det är. Har råkat missa lite tider och idag äntligen fanns det när vi var lediga. Håller på med tre maskiner nu och blir säkerligen 3-5 till.

Skulle gå storhandla också men jag började må väldigt dåligt förut så fick lägga mig vila en timme. Känner mig piggare nu i allafall så det är skönt. Sitter här och försöker skriva lite på en inlämning.
Och pratar med Marie som borde skaffa blogg ;)

Har anmält mig till röda korset med, på ungdomsgrupper sa även jag var intresserad av vara i butiken med. Kan vara en bra livserfarenhet och samtidigt dra sitt strå till stacken som man säger. Hjälpa såna som har det svårt. Man måste tänka på världen och medmänniskorna här i världen.

Nu är det dags för mig göra lite kvällsmat och sedan plugga klart.


2010-01-26

Rapport avklarad

Har skrivit klart rapporten som ska vara inne idag, blev klar igår. Skönt det.
Skulle varit grupparbete med en tjej som heter Anna, men hon blev sjuk igår så fick i lite panikslagna ögonblicket skriva klart allting själv. Som tur skulle det vara en diskussion idag och bara ett papper skriftligt så var inte så jätte farligt arbete. Bara boken vi har till kursen är på svår engelska så var inte det lättaste inte.

Idag går jag till klockan tre, och eftersom vi har en tapetserare hemma och jag kom hem från Karlstad igår får jag faktiskt unna mig lunch i skolan idag, men inte den dyraste.
Så idag eller imorgon ska jag göra en stor lasagne och ha i frysen som jag kan ta med till skolan när jag går såna här dagar, som tur är händer det inte ofta mer på den här delkursen bara en gång till så. Men alltid bra ha sånt i frysen.

Nej nu dags börja göra sig i ordning lite ska med bussen om 45 minuter, tror ni jag hinner ? :)
Så vad ska ni göra idag? Plugg jobb? :)

2010-01-25

Måste bara tillägga lite

Jag får köpa:
Kurslittratur(måste man ha när man pluggar)
Mat och kattmat då så klart
Busskort tills cyklarna kommit och snön försvunnit
Godis på lördag eller fredag men bara en gång(bra gå ner nåt kilo med)
Nya halsband till katterna deras är trasiga, men obs bara ett var och inte det allra dyraste (delas med Robin med)
Kort skicka när folk fyller år
Viktiga saker till hemmet på Ikea bara (har presentkort där)
Gymkort var billigt med studentrabatt och man måste träna ibland bra för hälsan

Får inte köpa:
Fika
Lunch ute
Kläder om det inte är jätte nödvändigt ha något(men det finns det inte så)
Onödiga saker, inte småsnacks eller godis.


Kommer säkert på fler saker sen.

Just nu grunnar jag över hur fattigt februari månad kommer bli, så skönt börja ha köpstopp nu.
Efter alla räkningar är betalda, alla böcker till första delkursen är klara så blev inte jätte mycket kvar på kontot. Men jag överlever med god marginal. Så ingen fara så. Men bra prova på köpstopp lite :)

Kan man ägna sin tid till att studera.
Som jag ska börja göra nu.





Köpstopp

Yees nu är jag redo att börja mina två månader av köpstopp!

Får börja i April igen, för då fyller min sambo år och vårkläderna börjar behövas.
Det jag får dock köpa är grejer som verkligen behövs i hemmet, te x mattor om nån porslin pajjar. Såna nödvändighetsaker helt enkelt.

Ska inte handla lunch för den delen heller, ska ta med matlåda till skolan, och köpa egen juice på ica och ta med, för att dem tar överpriser på universitetet. Kan dock få köpa mig en frukt ifall jag glömt nån gång ta med egen. Menar hungra kan man ju inte göra, dock inte köpa onödig mat eller onyttig så frukt it is.

Vad tror ni? Kommer jag klara det, hoppas det :)


2010-01-14

Klantig värmläning

Jag skulle ta ut juicepaket ett sånt där stor Bravo ni alla säkert vet om hur dem ser ur. Hade det i kylskåpsdörren. Dock skulle jag ta ut det och hela hyllan ramlade på min tå, var tunga saker i den stort juice paket, yoghurt vatten m.m. Det gjorde så ont. Har ni någonsin lyckas med något så klantigt?

Nu gör min tå väldigt ont, riktigt ont. Men jag har min juice i alla fall. Något positivt.

Jag och min mamma beställde lite saker från asos.com efter jul på deras rea. Har väntat på paketet en evighet känns det som, och mailade tillslut frågade och så sa dem att vänta tills den 14 ifall det har varit nåt fel på posten osv. Visst tänkte jag det kommer säkert inte komma. Men det kom idag, yeah, så ska iväg hämta det snart när jag orkar gå ut och min tå inte värker mer.
Tror jag vågar beställa därifrån mer nu, speciellt nu när dem har upp till 80 % rea :) Inte fel det inte.

2010-01-13

Första dagem på universitetet!

Idag var det registreringsdag och introduktionsdag. Jag var med på rundvandring, lyssnade på HumUS-akademin som berättade lite information om hur saker fungderade och så.

Men kul vara student fast man "bara" läser en kurs. Men till hösten blir det programmet. Synd det inte började på vårterminen också. Men men inte något att göra nåt åt. Kommer ju kunna räkna in den här kursen och får läsa något annan till hösten. Men det blir nog kul det med. :)

Fotot är lånat av Örebro universitet och Foto: Anders Bergqvist.


Imorgon ska jag och Maria till Ikea, Det ska bli kul. Får se vad vi hittar att köpa med oss hem. Alldeles för mycket antagligen ;) hehe brukar lätt kunna bli så.

2010-01-11

Egen dator igen

Vilken grej va. Att man är så beroende av sin egen dator. ..

Har ju haft min dator här ett tag, men ingenstans ställa upp det på. Så jag har inte använt den, har använt R´s hehe varit nästan slagsmål om hans dator. Nej då så illa har det naturligtvis inte varit.
Men skönt ha sin egen med ens egna saker på, och nu har man eget skivbord så skönt ha sin egen lilla hörna :)

Idag ska jag till komvux här i Örebro och registrera mig på engelska b kurs som jag läser ifall jag får för mig gå en media och kommunikations kurs inom Turismprogramet vilket jag tror jag vill verkar kul. Och till dem behövde man engelska b så lika bra köra på det nu.

Kommer bli en tuff termin, heltid kulturgeografi med engelska på sidan av.Men det kommer nog gå bra. Förhoppningsvis

På onsdag är registreringen för kulturgeografin med. Och rundtur på skolan, som kan vara bra att gå på.

Vill helst inte gå ut idag, är -17. ush så kallt. Kan det inte bli lite mildare väder snart.

2010-01-05

Länge sedan

Som jag skrev här, kan vara så att jag inte fått upp min dator än och sitter vid R´s dator just nu och dem tillfällena jag sitter vid en datorn.

Får hit skrivbord och en bäddsoffa på söndag, så då kommer min dator upp det ska bli skönt ha sin egen igen. Är ju en vanegrej sådär.

Idag är det 20 minus grader i Örebro, riktigt kallt har bara varit ute till Ica pantat, handlat lite och hem igen.

Vi kom hem igen förra måndagen, vi firade nyår med Alexander som kom från Grums och gick till Michaelas vän som bor på andra sidan E18 och hade fest. Vi drack skumpa och sjöng singstar. Gick hem strax efter tolvslaget, fick leda alex hem lite för han druckigt för mycket inte som jag och Robin som drack en glas skumpa. hehe.

I helgen tog vi det mest lugnt, dagarna flyter mest i samman nu när man är ledig.
Om en vecka imorgon ska jag till skolan registera mig på kuren och lyssna lite på hur universitetet fungerar och så vidare. Sari som jag lärt känna genom Michaela och Maria kom på igår att hon skulle söka samma kurs som jag ska läsa, och fanns i alla fall platser kvar igår så hoppas hon kommer in, kan vara kul att känna någon där :)